27 Mayıs 2008 Salı

KEMAL TUNÇ`U ANMA GECESİ DÜZENLENİYOR…


Geçtiğimiz sene (29 Mayıs 2007) kaybettiğimiz Kıbrıs Türk Tiyatrosu’nun en eski emekçilerinden tiyatro sanatçısı Kemal Tunç için anma gecesi düzenleniyor. Yarın (29 Mayıs Perşembe) sabah saat 10:00`da Lefkoşa mezarlığında kabri başında ve akşamında ise saat 20:30`da Yakın Doğu Üniversitesi kütüphanesi 4. salonda 30 dakikalık bir video gösterimi ve ardından dostlarının yapacağı konuşmalarla anılacak olan Kemal Tunç ayrıca resimlerinden oluşan bir sergiyle de sevenleri ile buluşacak.

1938 Lefke doğumlu sanatçı canlandırdığı pek çok başarılı rolle tanınmıştır. Kemal Tunç 1963 yılında kurduğu İLK SAHNE’nin devamı olan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak son zamana dek oyunlarda rol almıştır. Adamızın karanlık savaş yıllarında Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesinde umut ve direnç aşılayan bir simge olmuştur. Bayrak Radyosu’nun ilk kurucularından olan sanatçı, Meral Tekin Birinci Vakfı Tiyatrosu’nu da kurarak sanat adına öncülüğüne devam etmiştir. Önemli bir tuluat oyuncusu olan Tunç, Kıbrıs Türk Tiyatrosu’ndaki ‘meddah’ oyunlarının vazgeçilmez ustasıydı. Kendisinin kaleme aldığı ve halkın ‘Alikko ile Caher’ hikayesindeki tiplemesiyle yakından tanıdığı Tunç, oynadığı dizi filmlerle, yaptığı seslendirmeler ve rol aldığı reklam filmleriyle de unutulmaz bir isim olmayı başarmıştı.

Ayrıca iki toplumlu oyunlarda oynayarak barış çağrısına katkıda bulunan, sanatçı kişiliğinin yanında bu toprakların önemli bir barış neferi olan Kemal Tunç`un anma gecesine tüm sevenleri davetlidir.

Hiç yorum yok: