30 Ağustos 2007 Perşembe

"TOHUM ve TOPRAK" OYUNU ULUSLARARASI KIBRIS TİYATRO FESTİVALİNDE SON KEZ SAHNELENECEK

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının 2006-2007 sezonu oyunu olan ve 11 metrelik bir gemi üzerinde sokakta sahnelen "Tohum ve Toprak" oyunu Uluslararası Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında 9 Eylül 2007 Pazar akşamı Girne Belediye Yanı Otoparkında izleyicilerine son gösterisini yapacak.
Çoğu Kıbrıslı olan şairlerin şiirlerinden Zerrin Akdenizli tarafından düzenlenip metin haline dönüştürülen oyunun yönetmenliğini de Zerrin Akdenizli yapıyor. Zerrin Akdenizli oyun için şu açıklamalarda bulundu ; Direnci, umudu, mücadeleyi, azmi içinde barındıran bir sözdür ‘her şeye karşın’…‘Her şeye karşın’ tiyatro yapmak bizim için önemlidir, gereklidir, kaçınılmazdır.Sokak Tiyatrosu da işte böyle bir inancın içinden doğdu. Sahnesizliğe rağmen tiyatro yapma gerekliliğinden, sorumluluk bilincinden, yoksunlukları zenginliğe çevirme isteğinden…Oyunumuzun biçimini “sokakta oyun” şekline dönüştürürken içeriği de kendiliğinden oluşuvermişti. Coşkusu, hüznü, hayal kırıklıkları, parçalanmışlığı, hesaplaşmaları, mutluluğu ve acılarıyla bir Kıbrıs… Umudu, inancı ve direnci ile ‘her şeye karşın’ bir Kıbrıs…Adamızda olup biteni anlatmak; yeniden insanımıza olan inancımızı tazelemek istiyorduk. Tarihte bir yolculuk yapacaktık. Yüzleşme, hesaplaşma ve yeniden keşfetme üzerine bir yolculuk… Sizlerle yola çıkacağız… Tohumumuzun ekildiği yerden… Uzaklara yol alacağız yeniden kendimize dönerek… ‘Tohum ve Toprak’ Kıbrıslı şairlerin dizelerinden can buldu. Onların yüreklerinden, kaleminden dökülen sözler bu oyunda yeni bir anlatıma dönüştü. Tohum toprağa saçıldı, toprak tohumu yeşertti.
Oyunun tüm kadrosu şöyle ; Düzenleyen : Zerrin Akdenizli, Yönetmen : Zerrin Akdenizli, Dramaturg : İbrahim Altıok, Reji Asistanları : Oya Akın, Gülçin Arabulucu, Emine Abitoğlu Sahne Amiri : Nergül Tuncay Oyuncular :Kemal Tunç, Mehmet Ulubatlı, Yılsay Özbudak, Cansev Günsoy, Ertaç Hazer, Derman Atik, Özlem Özkaram, Buğra Gülsoy, Nergül Tuncay, Dekor Tasarım : Hüseyin Özinal, Ekman Zaifoğlu, Dekor Uyguluma : Yalçın Arıcı, Mehmet Isırgan, Kostüm Tasarım ve Uygulama : Gülsen Dünki, Işık Tasarım ve Uygulama : Mustafa Kral, Hayali Okuyucu, Müzik Seçimi : Engül Atamert, Efekt : Ekman Zaifoğlu, Suflöz : Meriç Dağcan ve Ulaşım : Özdemir Uysaler, Oyunda şiirleri kullanılan şairler : Barış Burcu, Bertolt Brecht, Ergin Yıldızoğlu, Faize Özdemirciler, Feriha Altıok, Fikret Demirağ, Filiz Naldöven, Hakkı Yücel, İbrahim Aziz, Mehmet Levent, Mehmet Yaşın, Mustafa Gökçeoğlu, Nazım Beratlı, Neriman Cahit, Neşe Yaşın, Nice Denizoğlu, Özker Yaşın, Tamer Öncül, Ümit İnatçı, Yannis Ritsos (Not : Şair isimlerindeki düzenleme alfabetik sıraya göre yapılmıştır.)Daha Geniş Bilgi İçin : http://www.bugragulsoy.com/theatre/seedandearthbugragulsoy.htm

Hiç yorum yok: